Опитах се да съм безгрешен,
да живея живота си без страх,
да търся истината и да бягам от лъжата,
да заставам срещу всеки нрав.
Опитах се да съм безгрешен,
застанах срещу всички правила,
с устрем най-сърдечен,
и с молив в ръка.
Опитах се да съм безгрешен,
критикувах...
... без срам,
... без жал,
... но с право
и печал.
Опитах се да съм безгрешен,
... да прощавам,
... да забравям
и със сетни сили,
пак насреща да заставам.
Опитах се да съм безгрешен,
но останах неразбран.
© Мартин Стоилов All rights reserved.