В този свят на ярка суета
все красотата някак не достига,
гримираме се в стил на пролетта,
на зимата и даже на вампира.
Очите подчертаваме, нали,
са огледало на душа незрима,
ала под лещите дали
все още да се види нещо има.
Гримирани във бойни цветове
и опаковани във тоалети
воюваме със други светове
и бомбардираме с конфети.
И маските във нашето лице
като от вакуум са впити,
че кой ли следва своето сърце,
щом всички са зад маска скрити?
© Таня Гулериа All rights reserved.