GUTTA CAVAT LAPIDEM(1)
Капка камъка дълбае,
дълбае капката следа,
следата спомени чертае,
капката, когато е сълза.
Сухата сълза най-остра е,
дълбае камъка – сърце,
дълбае, а боли сърцето,
кога сърце е на дете.
Капка камъка дълбае.
Да дълбае – нека ни!
Сърцето от капки се нуждае,
дори и те да се сълзи.
(1)„Капката камък дълбае”, Овидий.
© Лордли Милордов All rights reserved.