Jul 6, 2015, 10:38 AM

Гълъбица 

  Poetry
615 0 3

ГЪЛЪБИЦА

 

Безплътни крила -

ръце на жена -

очите си в мене заболи.

Със мама сме пак...

Боли! Тишина...

Затичват се спомени голи...

С безсънни зеници -

кой ме върти?

И кой ли тъй жално припява...

С две шарени стомни тича, лети

невеста, румено-бяла.

Сред луда река бухалка ехти.

Пак мамино утро изгрява.

Припадне ли вечер -

скърцат нощви.

Вън момък девойка задява.

Проплаква полето, свело снага.

И тежките снопи полягат.

През едрото жито - огън жена!

Със мама ръкойките бягат...

Среднощ е.

Луната вие рога.

А нейде проплакват кавали.

Припява чекръкът. Пее и тя.

На скута си рожба приспала.

С дъх на ливада и чернозем,

очите ù слънцето жарят.

А времето... спряло.

Мъртво - до мен!

Но мама пак утрото пали!

Слепи ме тъга.

Далеч е дома...

Отдавна е минало пролет.

Насън е било...

И пак съм сама.

А вън -

Гълъбица във полет.

 

© Донка Василева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Дълбоко ме развълнува...
  • Благодаря, Доверенице! "Все повече е близо светлината. На прага съм...Ах, как не ми се тръгва..." - поздравявам те!
  • "Отдавна е минало пролет."

    Пораства детството... Расте и тишината.
    Със спомени животът се изпълва.
    Все повече е близо светлината.
    На прага съм...Ах как не ми се тръгва...

    Отново благодаря.И хубав ден!
Random works
: ??:??