ХАЙДЕ ПАК ДА СЕ ВЪРНЕМ ПРИ ЗАЛИВА,
ГДЕ СЕ КРОТВАХА МОРНИ ВЪЛНИ,
А РУСАЛКИ ПЛЕНИТЕЛНИ, ПАЛАВИ
С ПЕРЛИ КИЧЕХА НАШТЕ КОСИ.
ХАЙДЕ ПАК ДА ПОГЛЕДАМЕ ЗАЛЕЗА,
ПОСЛЕ НОЩ С ОСТРОВЪРХА ЛУНА
И ЗВЕЗДИ ДА НИ ГАЛЯТ ЕЛМАЗЕНИ,
САМО НАШ ДА СЕ РАЖДА МИГА.
ХАЙДЕ ПАК ДА ВЪРВИМ ПО ПЪТЕКАТА,
А КРАЙ НАС ДА СА ВЛАСТНИ ЛЕСА,
САМОДИВИ ДА МАМЯТ НИ ШЕПОТНО,
ХАЙДЕ ПАК ДА ТВОРИМ ЛЮБОВТА.
© ПЕТЯ ГРИГОРОВА All rights reserved.
Хайде пак -