Земята потрепери.
И се сви.
Като в корубата
на костенурка.
Гръм!
Небето се прихлупи и заплака.
Мълчаливо.
А слънцето уплашено се скри.
В облаци парцалени,
до ... сиво.
И зачака...
Дъждът да си отиде.
Но преди...
Светкавично се лееха
огньове.
Камшичено се удряха в земята.
И умираха... по нея.
А после - хаос.
И събличане до голо...
Гръм!
Тъмнеят дървесата.
А птиците стремглаво
кацат
под стряхата на срутената къща.
© Нели All rights reserved.