Мамо, знаеш ли кои са цветовете на Хелоуин?
Една кръгла тиква
и вещичка малка
се срещнали в петък
край детска пързалка.
Тиквата се хилела,
казвала се Джак,
сръчно се ръкувала
с дръжката си - крак.
Вещичката славна,
яхнала метла,
мрънкала си тайно
нещо под носа.
Бяло привидение,
дворна черна котка,
зелено чудовище
правили разходка.
Оранжево, черно,
зелено и бяло -
цветовете верни
на веселия празник.
© Дора All rights reserved.