Химера
Две баби бъбриво си чакат
на спирката там край Битака.
Рейса - последен да хванат
за чудния остров Итака.
С купчина стари болежки,
но с поздрав засмян „Kalimera!”,
с оръфани куфари тежки,
на среща с тази Химера.
Ненадейно долетя и сврака
на спирката там край Битака,
поредния рейс да почака,
да изпрати и тях към Итака.
© Доротея All rights reserved.