... приласках аз и птиците в нищото.
И превърна се месецът в звяр.
Беше блед и озъбил се хищник,
с лик неземен сред хаоса стар...
... изведнъж запламтяха Горещници.
Огнен лъх парна мойта Земя.
Беше пламък от хиляди свещи,
излетял от пастта на ламя...
Но... сънят ми разсея се. Смешното
в тоя случай нарекох го Бог.
И посеях във Рая череша,
за да има след мене урок...
© Елия All rights reserved.