Хищник
Живее в мен противен хищник,
маскиран зад измамна доброта.
Насита няма, дух до зло отприщен
той дебне нова обич, не храна.
В съзнанието ми се разхожда,
обхожда всеки ъгъл, всеки нерв.
Припламне ли искра, напада,
захапва, стиска и надава рев.
Той храни се с любов фалшива –
измислена от него или някой друг.
След всяко хранене от болка се превива
и влиза в ролята на луд.
Превръща се във жертва,
но вие нощем като вълк.
Мечтае си да бъде жерав,
но всъщност е прогнил и зъл.
Живее в мен противен хищник,
маскиран зад измамна доброта.
Той търси нещо – четирилистно –
подправка към менюто му от самота.
© Иван Бърдаров All rights reserved.