Пазарът пълнен с ангелски крила.
Рога продават, даже и копита.
Рисуват старец, румен със брада,
тъй хубава е коледната пита.
Родил се Господ, хайде да ядем.
Витрини бляскат, дяволът търгува.
Корем да пълним в радостния ден,
а оня в пещерата... нека си царува.
Разказват тиха, свята нощ била.
Ще гръмнем фойеверки да ни видят,
как богове сме ний на таз земя
и ангелите на мощта да ни завидят.
Със свинско и ракийка пълна е душа,
на масата чинии с киселото зеле.
Накичена с гирлянди е фалшивата елха.
Омазана във мазнина устата меле.
Тъй светъл празник е това.
Ще викна от сърце
Хо-хо-хо!
Да тропнем пак хорце.
© Гедеон All rights reserved.