Как да го въздигнем...
Не сме строшили още
оковите заключили душите ни.
Ще построим ли
оня светъл храм,
в основите на който се белеят
надежди рухнали и сенки,
вградени в паметта на миналото?
Кога най-после ще възправим
мечтаното от векове,
което да ни бъде Дом,
Любов,
Олтар,
сред мрака на заблудите?
,
© Стойчо Станев All rights reserved.