Христос воскресе! Слава, Божи сине!
Камбанен звън оглася небесата.
Во истина воскресе! До амина!
Кръвта Му не напразно е пролята.
Макар и да е малка като зрънце,
тя, вярата, все още съществува
и стопля, и огрява като слънце,
морета може с нея да преплуваш.
С три пръста се докосваме до Него,
за да поемем манна от доброто,
да усмирим човешкото си его,
преди да срещнем своята Голгота!
© Nina Sarieva All rights reserved.