За тази хубост всички днес говорят:
очи, коси, изваяни ръце...
Това е видимо
и е безспорно.
Но кой познава нейното сърце?
"Душата гледай" - всеки ще ти каже.
Но как, като под пластове е тя?
Когото господ с красота накаже,
у него и пороците блестят.
© Елица Ангелова All rights reserved.