Весел празник у Цръвулци настана,
пролет е, нема връчане,
ей гу на, зеленее се бустано,
пай че има леб за ручане!
Весели мумите, с нове фустане,
украсия кащята, с връбови ветки,
сека тражи, назад да н' остане
кръшат снагите, убавице кокетки.
Косичници блескат,
с панделки, на плитки,
по раменете се меткат,
като палави рибки.
Венци се вията с пъстри китки,
ей я връбница, чука на вратите,
сръцата трепкат от закачливи усмивки,
наричане и вричане... големи са мечтите!
© Татяна All rights reserved.