Кой днес иска да ме пита
за нашия велик и важен крал
и за неговата свита?
Как съм при него аз живял?
Главата ще си тук заложа
друже, няма да понесеш
тегобите, а ти, мили боже
защо не направи го на леш?
На къде светът сега отива?
Всичко е мрамор и гранит
Но някак ми е много криво.
И пак битият си е бит...
© Людмила Данова All rights reserved.