Такава е. Недейте я убива.
Различното на нея ѝ е даденост.
Говóрите за грях недопустим,
а стискате в ръката си огниво.
Нали, в противоречие на кладите,
Земята ни все още се върти.
Такава е. Защо ѝ е присъда!?
За погледа ѝ, остър от зеленото,
наказвате я с властния си жест
отлъчена от стадото да бъде.
Но колко ли това е унижение,
щом овчето е фактор за превес.
© Петя Павлова All rights reserved.