Срещу неразколебаното още
пълновластие на Зимата,
едно чуруликане се изпъчи незримо,
на майско гласче се престори.
Мъчи се да опровергае поговорката
„Една птичка пролет не прави“.
Ала в капана
на измамата
се хвана капчука,
в такт с него зачука.
Нейде в леда
нещо пропука
и вода прошава.
... И разгадало паролата,
изведнъж просия̀ Всичко.
И .. една птичка
Пролет направи.
© Вълчо Шукерски All rights reserved.