- Вулгарна Библията е, затова, логично, вън,
от училища, дори от домове... и храмове -
Крещи събудила се след греховен сън
едва матрона с еротични блянове.
- Разврат и похот там са, трябва клада,
със книгите на Лондон, Хемингуей и всички други,
че имената не ги знам, но в ада,
горят те, тъй както ще горят и тука -
Беснее тя и, чудо, беше чута
от други, като нея - загрухтяха
във ехото от смях на шута
и още по-нагоре чути бяха...
И седнаха поредни фарисеи -
Мастити, либерални, многополови...
Напънаха се над модерните идеи
безмозъчно, но пък решиха с доводи.
- Да, прави са! Морала развращава,
и е излишна, като цяло тя! -
Решиха го! И пуснаха пак порно-канала,
а дяволът... целуна ги в уста...
08.062023.
___
Да, факт е - в САЩ това решение вече е факт!
Засега на общия фон изваждането на Библията е почти инцидентно за мащабите на тази огромна държава, но... всеки потоп започва с първата капка дъжд!
© Георги Каменов All rights reserved.