Между това, какво мислиш ти,
и това, какво смятат другите,
е отворена пропаст.
Ще ти трябва дебело дърво
да прорасне във фугите;
ще ти трябват и птици,
които да свият гнезда във короната му;
ще ти трябва и дъжд,
да измива листата му - броня
във пропастта между тебе и другите.
© Павлина Гатева All rights reserved.