Пази Я, Господи, от всички беди!
От телеграми, от лоши събития,
макар и един път на стотина години!
От варвари, трошащи обители!
От проливните, безмилостни дъждове!
От ветровете, беснеещи по пътя!
От неслучайни и случайни мъже,
триещи прага Й, разпътно!
От засмукващи, тайни блата,
от зли бури, от горски пожари,
от пиянски скандали, от летяща кола,
от паднала керемида на тротоара!
***
В шепи лицето си крия и стена:
Господи, пази Я и от мене...
© Красимир Дяков All rights reserved.
поздравления !!!