Стрехите са в ледулки от сълзи.
Капчуците са в рани от дантели.
Дъхът на зимата по прага ми пълзи
и се намъква в пеньоара на неделята.
Лехите - в меланхолни хризантеми,
със остри, разтреперани лица.
Разперени са пръстите на делника,
да сграбчат кичур залезна заря.
Стрехите са в ледулки от сълзи.
Капчуците са в рани от дантели.
Снегът навън вали, вали от дни,
за утре съм с прогноза - понеделник.
09.2006/01.2009
© Дора All rights reserved.
lunna_sianka , за теб ответни!
Клео, благодаря за пожеланията, да ти се връщат!