И рече розата:
„Едно ми е
цъфтежно
и пролетно,
и тъй
световъртежно,
и главоломно,
и необяснимо
нежно,
и о̀бично,
и знойно,
и безбрежно!“
И разцъфтя,
и се небе
прехласна
пред прелестта
и пред
дъхавостта ѝ,
а тя
усмихна му се
съпричастна
и вдъхнови го
да разпространи
благодатта ѝ!
.........................................
Тъй роза
и небе
се единиха
и дирещи любов
им я
дариха!
© Стоян Минев All rights reserved.