Понякога,
когато сме сами със себе си,
под билото на най-красивите Желания,
по пътя към върха на най-далечните Мечти...
Най-неочаквано лавината на Истината пада
и ни събаря в себе си,
и вледенява Мислите,
а чувствата ранени търсят въздух и пролука
и много, много силно ги боли...
И само Истински приятел може
да ни намери
по стъпките на незатрупаната още Вяра,
по маркировката на Радостта
и във мига, когато сме сами
на Дъното на себе си,
най-тежкия лед на Тъгата да разбие
и да ни подаде
най-топлата приятелска ръка...
© Веселка Стойнева All rights reserved.