И ще помня Калоянчев и Парцалев,
Анастасов, Делчева и Аламанчева.
Още много други, през годините родени,
орисани от тяхната съдба, да ни забавляват.
Помня техните усмивки на лицата,
помня веселия и неспирен смях,
помня ги когато излизаха на сцената
и заливаше се залата от смях.
Всеки бе по своему велик и уникален,
на екрана и на сцената голяма.
Неуморен труд и с голяма доза смях,
забавляваха ни те чак до късен мрак.
Талантът им безспорно е велик,
и радва мало и голямо.
Нещата при тях случваха се с лекота,
защото за това са те родени.
Тези славни имена в историята
на сатирата вечно ще се помнят.
Колоси в театъра и киното,
идоли за много поколения.
Завинаги ще помня тези имена,
ще разказвам за тях на моите деца.
Ще разказвам и на внуците дори,
преди тихо вечер всеки да заспи.
© С. П. All rights reserved.