Aug 5, 2018, 1:53 AM

И тази нощ не мога да заспя... 

  Poetry
274 1 0

 

И тази нощ не мога да заспя...

И тази нощ -
не мога да заспя...
Очи отправям към небето звездно -
взирайки се дълго в гъстата мъгла.
Уви,
тежи ми на сърцето и душата тя, така -
както преспа снежна.
Уви,
попарила е сърцето и душата ми тя -
попарила ги е като слана.

И тази нощ -
не мога да заспя...
Надеждата във мене -
тихо, кротко е заспала.
Завила се е с нощната тъма,
но спи, не е избягала изцяло.
И стои там -
в мъничко кътче от моята душа,
и чака да бъде някога открита
и да се превърне в огнена дъга...

© All rights reserved.

Какво ме вдъхнови?!

Не искам да заспя - ще дойде Утре.

Не искам да заспя. Ще дойде Утре. Ще дойде утрото и после вечерта. 
И хората ще казват, че не бива да бягам от капана на съня. 
А дните се редуват ненаказано. Не искам да заспя – ще дойде утре. 
А дните се изнизват неусетно, отнасят бавно – час по час надеждата...
И вече към небето не поглеждам.
Не искам да заспя – ще дойде утре - не ми остана повече надежда

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??