Sep 11, 2015, 8:05 PM

Идилийка 

  Poetry » Other
309 0 0

Идилийка

 

 

Щом плувне в небето луната,

и трепнат край нея звезди,

във миг посребрее тъмата,

нахлуват в теб  селски мечти...

 

Наклават се селски седенки...

Редят се  закачки и смях.

Притискат се влюбени сенки.

Целува се първия грях!

 

Усмихната щъка луната.

Нощта съучастно мълчи.

Заплискат русалки в реката,

и търсят любов със   очи...

 

До късно се щура селото.

Затварят си будни очи...

И всички участват в "хорото",

до третите  селски петли!

     28.10.1950г. Първомай

 




© Христо Славов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??