Моренце синьо, просто лято.
Дебела лелка под чадър.
Изгарящ пясък, чисто злато.
Разходка в дюните с катър.
Понесъл бризът аромат на скара.
Напомпан момък кара джет.
Девойка гола бюста си разкара,
да търси старец за късмет.
Ухилен мавър кукуруз продава.
Момченце с воден пистолет.
На хоризонта лодка се задава.
В небето шумен вертолет.
Опърлен чичка звучно се прозява.
До него кофа бира с лед.
То слънцето пече и не прощава,
дори на Ева със листо отпред.
Детенцето надлежно препикава.
До него мама ближе сладолед.
Идилията лятна продължава.
Почивка... Вече сте на ред.
© Гедеон All rights reserved.