Грях е силата тъмна, рушаща
храма светъл на Бога в друг.
g/m
Волята ми, знаеш, е намерение.
Ни цел, нито е илюзия…
Изборът осъзнат –
катексис* е в движение.
Истината знам е в делата тихи,
силата и слабостта – нам присъщи.
Вечни в нас, във теб…
И в мен!
Остави, сред пламъчета живи,
като сътворен от шепа пръст
в плът и душа – покоят да тлее…
И сърцето да пее!
________________________________________
*катексис – инвестиране на психична енергия