Слънцето реши да бъде лошо
и попари всичко.
Листа на дърветата,
земя, цветя, тревички.
Но внезапно облаци
мрачни, тъжни и гневни,
покриха ясното небе
и попитаха слънцето:
„А сега накъде?
Не видя ли пожарите?
Какво ще стане с хляба?
Къде ще играе всяко дете?”
И загърмя, засвятка.
Буен дъжд заваля.
Окъпа дървета, треви и цветя.
Запляскаха от радост
малките деца.
После се показа
слънцето отново.
Вече не изглеждаше
толкова сурово.
Светът изглеждаше чудесен.
Станалото просто беше
един сърдечен поздрав
от идващата есен.
© Лиляна Стаматова All rights reserved.