Игра на жмичка
- Ве-е-еси-и-и-и,
къде-е си? -
баба се мае.
Тя се мае,
защото не знае,
че Веси със нея
на жмичка играе.
Баба я търси
от стая във стая
и уморена, накрая
приседна тя на
дивана,
и хоп - за крака
нещо я хвана.
- Бау! - Веси извика
и й дръпна терлика.
- Олеле! - баба
уплашено скочи,
а под дивана
Веси засмяна изскочи.
...Усмихната вече
и баба седеше,
щастлива Веси
във нея се вреше
и те не видяха как
под големия капак
млякото кипеше,
кипеше, кипеше.
© Надежда Маринова All rights reserved.
Поздравления!