Jan 30, 2015, 8:58 PM

Игра на съдбата 

  Poetry » Love
561 0 0

Отново съдбата играе си с мен –

подрежда шахматни игри.

Ту хвърля ме в лед, ту пали пожар,

А сърцето боли ли, боли...

 

Краде любовта ми, намигвайки зло

и пъди ме в друга посока.

Ревниво загръща в злокобно манто

щастие, обич, сполука.

 

Запява ми мантра за скръб и тъга –

злочести напеви припява.

Лукаво усмихва се, вика смъртта –

и чака си свойта награда.

 

Животът обаче скрито тече

и чака победния час,

когато стремглаво, с плач на дете,

отново ще стъпи на власт!

 

30.01.2015 г.

© Таня Георгиева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??