Принцът в златните доспехи?!
Глупости! Той не съществува!
Защо ли го чаках до сега?!
Той не съществува.
А през целият си живот аз чаках него.
Мечтаех за него... Търсих го... И какво?
Намерих само куп жаби. Колко наивно...
Светът е само маска,
изпъкваща със своите кристални очи и златисти коси.
А под нея се крие животът с истинското си лице -
грозно, сбръчкано и позеленяло от преструвки.
И всеки се заблуждава.
Бяга към своята илюзия,
заслепен от кристалните очи,
а след това пада в бездната от зелени принцове.
Безсилен да се пребори с грозната истина,
остава там завинаги.
Със своята жаба в златен доспех...
© Силвия Йорданова All rights reserved.