Jan 26, 2010, 10:25 AM

Илюзия с крила 

  Poetry » Other
606 0 2

В кутия от стъкло прибра ме цяла.

Затвори ме с капаче, за да не избягам.

А аз отвътре гледам онемяла, бяла

и мъничките си крила едва протягам.

 

Как я направи тази клетка огледална,

от погледа си да не мога да се скрия!

Превърна свободата в следа нетрайна

и окова ме без окови, само със магия.

 

С пръсти нещо в нищото едва дълбая.

И ронят се по дъното безкрай цветчета.

Окъпана в цветове, за нежността мечтая -

как литвам в безбрежието на сините морета.

 

Спомни си как на рафта в кутията стоя.

Хвани я в длан. До себе си я притисни.

Стъклото ще се счупи и от нея с лекота

ще полетя към теб, а ти веднъж ме целуни.

© Ивелина Емилова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??