Има думи ненужни,
но и безвредни.
Има думи успяващи
да запълнят и бездна.
Има думи във клетка,
а други – свободно живеят.
Има думи, които когато ги
чуем – сърцата ни пеят.
Има думи, които ни топлят.
Други – три месеца зима.
Има думи – рапсодия,
а също думи пародия има.
Има думи, поставящи граници
и такива стопяващи разстояния.
Има думи съкровища
има и като... подаяния.
Има думи без смелост,
все неизречени,
оставащи, като вкаменелост…
а също такива – на забрава обречени.
Има думи опияняващи, като божоле,
Има думи, които чупят криле.
Има думи – многотиражни.
Има думи… а твоите за мене са важни.
© Ирен All rights reserved.