Sep 29, 2007, 1:09 PM

Има път 

  Poetry
547 0 10

Има път – без посока,

в безпътицата от друми…

Има цел – без успех,

но целта е живота ни.

Има време – в безвремието

на безтегловна суетност.

Има свят - в безверие.

Има живот – в извечното начало на битието.

Има надежда – но тя е сломена

и затрупана в спомени.

Има вяра – тя е прекършена като

разцъфнала пролетна клонка.

Има раждане, има обаче и смърт.

Има и слава - обезсмъртена,

Но тя не е дар за простосмъртни…

Има думи, но те са бездумие.

Има път… в безпътицата от друми.

Има душа – обезверена в безпътицата на битието.

Има отрицание – на всичко,

създадено с мисъл,

в безмислиците на самоцелно битуване.

Има начало… но има и край.

… Няма край – защото всичко в този свят

не е вечно, уви…

Защото сме преходни…

 

NG/nnn

28 септември 2007

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??