ИМА ТАКА ДЪРЖАВА
Превръщам се в телехолик
и пред екрана оглупявам,
уж шоуто е супер, уж е шик,
пък аз просташки се прозявам.
Не гръмва халосен патрон.
Пардон! Това не са зевзеци.
Върху несретник скачат кроманьон
и озверели австралопитеци...
Но гръмват безпроблемно бос,
а прокурорът в Брюксел рапортува:
''За моя избор вдигнете тост!
Престъпност? У нас не съществува.''
Стачкуват майки и деца,
а други си раздават бонуси.
Избират патриарх, не е шега,
безбожници, които пишат доноси.
На скучен форум министър спи:
английски, непозната орфоепия...
Какво пък, Господ ще прости
и този път на глухия и слепия.
А ето и добрата новина:
Пищовът Митьо утре се венчава.
В джакузи, пълно с мляко и цветя,
на нежна фея ласки ще дарява...
За глупостта е писал Лафонтен,
но ако тя тук всички угнетява,
не вярвайте на онзи шоумен!
ИМА... ТАКАВА... ДЪРЖАВА!
© Красимир Кунчечв All rights reserved.