"Има толкова есен навън..."
Радосвета Аврамова- Caribiana
Има толкова есен отвън -
без умора жълтее, жълтее.
На дъжда водопадният звън
сякаш с чувства забравени пее.
Има слънце, но някак само̀,
тъй далечно е, може би страда.
Красотата на всяко дърво
мимолетна е. И се разпада.
Има някакъв тъжен привкус -
той навява на студ и на зима.
Като спомен от шлагериен блус,
с който в такт младостта си отива.
Имам толкова лято по мен,
но не зная къде да го скрия,
щом стопява поредния ден
всяка нощ, като черна магия.
Имах синьо, щастливо море -
птиче ято на юг го отнесе.
А в оловното, ниско небе
има толкова, толкова есен.
© Деа All rights reserved.