Jun 19, 2008, 11:52 AM

Имам нужда от топла прегръдка 

  Poetry
1297 0 3

           Имам нужда от

          топла прегръдка

 

Имам нужда от топла прегръдка

и от рамо, на което да плача...

Прегърни ме! Дай ми дъх – свежа глътка.

Нека сълзите леят се в здрача!

 

Не нашепвай словата банални:

„Успокой се! Не плачи де, дете.”

Мойте сълзи – извечни, сакрални,

те превръщат във бурно море...

 

... със вълни от неясни тегоби

и талази изгаряща страст,

с прилив бурен – стаени тревоги,

с отлив ранен – задъхан от АЗ.

 

Нека всичко от мен се излее

в разбушувано, мътно море!

За да може в очите да грее

лъчезарно, сърцато дете!

 

© Надежда Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??