ИМПРЕСИЯ
Поглеждайки го, ясновидецът ще забележи
потискащите сиви обръчи на горестта,
обгърнали астралното му тяло.
Ще види ясно мъртвите възторзи и копнежи,
погребани в настъпилата странна празнота
след разминаване или раздяла.
Самият той едва ли знае колко е прозрачна
душата му за зоркото всевиждащо око,
надраснало физичната заблуда.
Замислено-печален кротко той седи във здрача,
отчаяно повтаря вечния въпрос “Защо?”
и чака може би да стане чудо.
Бел. авт.: Стихотворението е третата част от триптих. Първата е “Елегия”, а втората – “Разминаване”.
© Атанас Димитров All rights reserved.