И М П У Л С
Есента си влуди килимарските страсти
с юлски импулс в ноемврийска въздишка.
Измори се от палави резки контрасти,
но сложи в килима най-златните нишки.
А сезоните днес заприличват на хора -
крият си пулса, рейтинга, влога...
Есен-носталгия, пролет-умора,
лятна жарава в зимна бърлога.
И паралелно прелитат екватора,
сочна целувка открадват от тропика,
после повтарят отново театъра -
северна класика в южна екзотика.
10 ноември 2008 г.
© Николай Христов All rights reserved.