Душата е прекрасно, съвършено цяло
съвкупност от любов, мечти в човешко тяло.
Тя знае свисше всичко за света-
усеща що е радост, болка, красота.
Понякога е тиха и вглъбена,
нежна като женствения Ин смутена.
Но иска ли да бъде тя разбрана,
да преобърне живота, да бъде видяна-
готова е да скочи от високо,
да крещи, да вилнее на широко.
Потапя се в енергията Ян и става огнена и дива
не търпи окови, броди по трънливите пътеки като самодива.
Душата -тя обича свободата,
съвършенството и светлината!
Божествена, добра, красива,
понякога жестока, но и справедлива!
Послушай я, поспри, не спи
за ясните знаци буден остани.
Последвай своя порив,
своето уникално битие-
довери се на сигналите на своето сърце!
Послушай своята душа,
ще ти разкаже истински неща.
Тя не знае какво е “ не мога”,
при трудности не изпитва тревога.
Минава през стени, разрушава вериги
отстоява щастието, издигайки красиви диги.
Не ще намериш истински покой,
ако не следваш си душата
ще си сломен, ще си в застой,
ще тънеш в нещастие,
търсейки външната отплата.
Свържи се с вътрешния Глас
на своя Ин и Ян,
без насилие и власт,
а във тишина и в блян.
Чуй какво ще ти прошепне
това е твоята съдба!
Душата ти копнее
Ти да Бъдеш и да създаваш чудеса!
© Елена Трендафилова All rights reserved.