Ти, безмилостно погребана човечност
под сянката на страх и чувство за вина...
Със вечни напъни, поддържаща “реалност”,
живееща в илюзии за душевна свобода...
Безброй души изпратени ти бяха
да учат собствените си уроци за света,
залъгвайки се, че успехът ще е техен
и способен ще е някой да пропука в теб леда.
Години минаха, една душа не си остави
да ти напомня, че някога и ти такава си била.
Прогони ни и се отдаде не вечната си мисия,
превърна се във сянка и заживя във самота.
Дори ранени, признали ти победата
в неравностойната война,
не се предавахме с години,
изплакахме те до последната сълза.
Понесохме те сякаш си ни кръста,
онези малкото, обикнали те от сърце.
Позабравиха те някои, за други беше мъртва...
Трети премълчаваха те с безизразно лице...
Но, ето, че признавам ти отново, не бе случайна ти!
(Поредната наивност моя е това, нали?”)
Специалната ти мисия, дори и умъртвена,
в просъница все още сякаш ме гори!
По път без изход, запътили се бяхме някога, като деца.
Вървяхме с бодра крачка...
Взаимна беше глупостта ни,
но само ти не се уплаши и за миг не спря...
Подмина абсолютно всички знаци,
зави към тъмното самичка, на инаT...
Все още дишаш, тече във вените кръвта ти,
ала в агонията на душата ти е вечен ад...
© Цуци All rights reserved.