Искам да пиша за любов,
не за властолюбиви
и алчни изчадия,
не за ножове в гърба
на ангели,
не за гимнастика по ръба
на доброто
и не за войни.
Искам да пиша за любов,
не за червеи в мисълта,
не за плачещи икони,
не за страдащи деца,
не за зъзнещи усмивки
и криви от болка лица,
не за болести
и не за войни.
Искам да пиша за любов,
защото я има,
защото Бог е любовта,
а всичко друго е нейното отсъствие!
© Люска Петрова All rights reserved.