Apr 27, 2023, 4:27 PM

Искаш 

  Poetry » Other
223 1 2

Искаш да говоря все лъжи. Да ти кажа, че в душата ми е пролет.

Да твърдя, че кръстът не тежи, да преглътна моите неволи.

 

Искаш да забравя низостта. Да зачеркна получените рани.

Да прегърна сляпа глупостта. Да не видя истини събрани.

 

Искаш престореност, сълзи. Вярно, със тях е някак си по-леко.

Всяка низост в сърцето ми горчи, а глупостта кънти в ума ми като ехо.

 

Няма да те лъжа. Пролетта тръгна си от всичко отвратена. 

Кръстът тежи и в пустота дните минават покрай мене.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Анелия Тушкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??