Току пак да се изперчим,
че Земята командваме
и с перчем чер засенчи я
туй вулканче от Исландия.
С най-високата пепел
пръсна козметиката си грозна.
Вулканолозите се изпотрепаха
да си опровергават прогнозите.
Сянката му зловеща
паникьоса посоките.
Сблъскаха се насрещно
и в несвяст още от шока са.
Въздушните буйства
на циклоните и тайфуните,
с премазано самочувствие
си шушукат в кратуни.
Едно шегобийче напето
издън земята изскочи
и заигра си с планетата,
като с детско балонче.
Подземните боботи
втрещиха летищата.
Пътникооборотите
разпищяха се до Всевишния.
Електронните навигации
изпоразлюшка вертиго.
Комерческите мераци,
увиснали, не се вдигат.
Извънземни командоси ли
ще викаме за спасители?-
най-опасния терорист
да извлекат от укритието му.
Ей ти, Човеко, спри да се киприш
с безпечност на мажоретки!
Все правиш си сметките
без ... Апокалипсиса.
© Вълчо Шукерски All rights reserved.
Поздравявам те.