Mar 22, 2009, 8:42 AM

Истината... 

  Poetry
511 0 7

Тя, истината гола –

невъзможно!

Да облече най-новите си дрехи.

Нали я зная.

Търси си причина

по старите да мери, със утеха.

 

Тя, истината грозна,

вечно все мърмори.

Не си мисли, че те е чула!

Единствено пред огледалото се кипри

И пак понася старите... доспехи.

 

Тя, истината, вярно!

Все сред лъжите се долавя.

Но сметките са само сметки...

Дори да са направени

и без кръчмаря...

 

© Нели All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??