Когато разберем, че любовта си отива,
правим всичко възможно да я спрем,
срещу самотата формираме съпротива,
когато загубата пред очите съзрем.
Научих цялата истина по интуиция,
но реших да опитам с патрулиране,
внимателният надзор ми е амбиция –
аз не съм предмет за манипулиране.
Не можеш срещу мен с тези симулации
знам всичко, но все още оставам ням,
сърцето ще устои на всички изолации
и за последно – ще продължа сам.
И докато на лъжата сляпо вярваме
истината някъде сръчно се укрива,
а започнем ли да изпреварваме –
тогава истината постепенно убива.
© Никица Христов All rights reserved.