Истината раждала се в спора…
Колко глупаво е да се спори
за неведоми за нас неща!
Споровете водят до раздори
и от тях извира глупостта.
Истината раждала се в спора –
казал някой си мъдрец голям,
който е живял далеч от хóра
и е спорел с ехото си сам.
Всеки да живее, както знае,
без да пречи на другар и враг! –
Истината може би в това е,
но нима не съм и аз глупак?!...
Колко злоба се поражда в спора!
Но нали ще има Съд правдив?... –
Там за всички правоверни хóра
ще се изясни кой – прав, кой – крив!
© Бòгумѝл Шàар All rights reserved.