Jan 8, 2013, 1:02 PM

Истината за луната 

  Poetry » Phylosophy
537 0 5

Какво за нас си ти, Луна?

Едно кандило светлина

и нощен образ на жена.

 

Под теб кълнем се във любов

и ти си нашият покров.

От теб тече любовен зов.

 

Но ние знаем не от днес:

не заслужаваш тази чест.

Че ти - измамнице Луна,

ни светиш с чужда светлина.

© Никола Апостолов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??